Συνομιλίες Σουηδίας και ΗΠΑ για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας τους

Η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με στόχο την εμβάθυνση των δεσμών τους σε στρατιωτικό επίπεδο, με τη μορφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, όπως ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας έχει στόχο να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο για την παρουσία δυνάμεων των ΗΠΑ στη Σουηδία, ενώ θα επιτρέψει την ακόμη στενότερη διμερή συνεργασία των δύο πλευρών, από αυτή που θα προσφέρει η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο σημαντικότερος εταίρος ασφάλειας και άμυνας της Σουηδίας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Άμυνας της Σουηδίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η Σουηδία, όπως και η Φινλανδία, υπέβαλε αίτηση ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ως απόρροια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά το αίτημά της αναμένει την έγκριση της Ουγγαρίας και της Τουρκίας, καθώς απαιτείται η έγκριση όλων των μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη των δύο χωρών στο κόλπους της Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα