Συνομιλίες με τους Ταλιμπάν είχε η αναπληρώτρια Γ.Γ. του ΟΗΕ

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της Κανταχάρ του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της επαρχίας, σε μια σπάνια συνάντηση ξένου απεσταλμένου με τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο προπύργιό τους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Αμίνα Μοχάμεντ πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα επίσκεψη στο Αφγανιστάν και έχει ήδη συναντήσει τις αρχές των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, καθώς και προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και ανθρωπιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συζητήσει τρόπους για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Η επίσκεψή της έγινε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τότε που οι αρχές των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως απαγορεύουν στις γυναίκες να εργάζονται σε ΜΚΟ, οδηγώντας αρκετές οργανώσεις σε μερική αναστολή των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο ενημέρωσης στην Κανταχάρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης Μαουλβί Χαγιατουλάχ Μουμπάρακ μετέφερε στη Μοχάμεντ το μήνυμα ότι η διοίκηση των Ταλιμπάν επιθυμεί μια ισχυρή σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και ζήτησε οι ηγέτες τους να αφαιρεθούν από τους καταλόγους κυρώσεων καθώς επίσης και η διοίκησή τους να μπορεί να αποστείλει εκπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Κανταχάρ θεωρείται γενέτειρα των Ταλιμπάν ενώ εκεί βρίσκεται ο ανώτατος πνευματικός τους ηγέτης που έχει τον τελευταίο λόγο στις σημαντικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα