Παρουσία μόνο δύο διερμηνέων η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βελγική πρωτεύουσα.

Οι συνεργάτες των δύο πλευρών προς το παρόν δεν θεωρούν ότι υπάρχει λόγος να περιμένουν σοβαρές θετικές εξελίξεις, σε ό,τι αφορά στην άμεση βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η ελληνική πλευρά ωστόσο θεωρεί ότι η συνάντηση μπορεί να επιτρέψει να περιμένουμε ένα πιο ήρεμο καλοκαίρι, χωρίς παραβιάσεις και εντάσεις στο Αιγαίο.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο έχει σημασία ότι θα πραγματοποιηθεί παρουσία μόνο των δύο διερμηνέων που θα συνοδεύουν τους αρχηγούς.

Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της άμεσης και πιο ουσιαστικής επικοινωνίας των δύο ηγετών, χωρίς να προϋποθέτει απαραίτητα ότι θα γίνουν γνωστά όλα όσα θα ειπωθούν μεταξύ τους.

Η συνθήκη αυτή σε κάθε περίπτωση είναι ικανή να συμβάλλει στη βελτίωση της επικοινωνίας των δύο πλευρών και να διαφοροποιήσει τα δεδομένα σε πολλά επίπεδα, όπως και στις διερευνητικές επαφές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα