

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (17/7) στην ανατολική Γαλλία από την αντιτρομοκρατική αστυνομία, ένας 18χρονος άνδρας που ανήκει στο νεοναζιστικό κίνημα, ύποπτος ότι σχεδίαζε βίαιες ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Le Parisien».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεαρός ύποπτος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, φέρεται να άσκησε απειλές σε ένα κανάλι «Telegram» που ονομάζεται «French Aryan Division» (Γαλλική Άρια Μεραρχία) του οποίου ήταν διαχειριστής.
Όπως αναφέρει η «Le Parisien», είχε απειλήσει συγκεκριμένα ότι θα επιτεθεί επίσης κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.
Επιπλέον, τονίζει πως το κανάλι αυτό του Telegram, είναι παρακλάδι της ακροδεξιάς ομάδας «FRDETER», τα μέλη της οποίας αντάλλαξαν επίσης ρατσιστικά σχόλια και εκκλήσεις για βία.
Σχετικά Νέα
-
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
-
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.
Πηγές Τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία.