Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Ιταλίας

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας με τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε από 10 έως 14 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο στρατόπεδο “Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη” και στο πεδίο βολής “Κανδηλίου” στη Νέα Πέραμο Αττικής καθώς και στις ζώνες ρίψης των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, του Τατοΐου, των Σκούρτων και της Κωπαϊδας Βοιωτίας.

Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο ανταπόδοσης της συμμετοχής της χώρας μας σε αντίστοιχη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία φέτος από 6 έως 10 Φεβρουαρίου.

Στη συνεκπαίδευση, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J, ένα ελικόπτερο CH-47D και ένα ελικόπτερο UH-1H.

Η Ιταλία συμμετείχε με 12 στελέχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών (4th Reggimento Alpini Paracadutisti).

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης αγώνα εκ του σύνεγγυς (Close Quarters Battle – CQB) και κατοικημένων τόπων, βολών φορητού οπλισμού καθώς και αλμάτων ελεύθερης πτώσης (Military Free Fall – MFF) που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Επισημαίνεται ότι το πλαίσιο των εν λόγω συνεκπαιδεύσεων καθορίστηκε κατά τις συνομιλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον ομόλογό του Chief of Defence Admiral Giuseppe Cavo Dragone, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2023.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα