Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν σήμερα για το χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα εστίασης αλλά και τη μείωση του ωραρίου απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, για τη συνέχεια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, εντείνεται η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων, καθώς, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή:

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά εστιατόρια που θα μας πουν, και θα τους δώσουμε το δικαίωμα να το κάνουν, να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν ξαφνικά ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, ειδικά οι νέοι μας, δεν έχουν τα ίδια επίπεδα ελευθερίας όπως άλλοι εμβολιασμένοι πολίτες της ίδιας ηλικίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών: «Είναι πλέον εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι τα κρούσματα αποκλιμακώνονται γρήγορα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι είναι «εξαιρετικά στενάχωρο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι συμπολίτες μας που δεν έκαναν το εμβόλιο από επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ έντονα».

Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους. Μόλις πέντε από τους 392 διασωληνωμένους που ανακοινώθηκαν το περασμένο 24ωρο είχαν εμβολιαστεί, διότι οι υπόλοιποι ήταν άτομα σε ηλικία που είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό, όμως επέλεξαν να μην προχωρήσουν.

Φτάνουν τα εμβόλια και στα νησιά – Τι είπε ο Κικίλιας
«Το πρόγραμμα Ελευθερία πάει πολύ καλά και το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία ακόμα καλύτερα. Είμαστε καλύτερα από τον στόχο μας. Η τεράστια αυτή υγειονομική επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στα δεδομένα.

Ξεκινήσαμε με 50 εμβολιασμούς την ημέρα, πολύ αμφέβαλαν για το πρόγραμμα και χθες κάναμε 102. 576 εμβολιασμούς, έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ανοίγουμε την Πέμπτη την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών όλα τα εμβόλια και θα ακολουθήσει η ομάδα 18-24, για την οποία οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα στα νησιά όλα τα εμβόλια κι όχι μόνο το Johnson&Johnson.

«Σπρώχνουμε τόσο πολύ το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία και τώρα στέλνουμε στα νησιά υπερπολλαπλάσιες εμβολιαστικές γραμμές και εμβόλια mRNA, πέρα από το Johnson&Johnson έτσι ώστε να τονώσουμε ακόμα περισσότερο την εμβολιαστική κάλυψη», δήλωσε και πρόσθεσε ότι σε λίγες ημέρες εκκινούν και οι διαδικασίες εμβολιασμών των κατάκοιτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα