Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη

Φουλ της μηχανές της κυβέρνησης βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ήδη βρίσκεται επί θύραις. Μπορεί το θέρος να ενδείκνυται για χαλαρότητα και ραστώνη, στο πρωθυπουργικό γραφείο όμως φαίνεται ότι έχουν άλλα σχέδια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ζητήσει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και απόλυτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης.

Πρόκειται για τη δεύτερη δια ζώσης συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου μετά την έκρηξη του κορονοϊού και θεωρείται βέβαιο ότι η εισήγηση του πρωθυπουργού μπροστά στους υπουργούς του θα έχει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον.

Μην ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε στείλει μηνύματα εντός και εκτός κυβέρνησης με πιο βασικό εκείνο που προέτρεπε όσους υπουργούς το ήθελαν, να αφήσουν τα καθήκοντα τους και να ασχοληθούν με την εκλογή τους, σε περίπτωση που οι ίδιοι έβαζαν ως προτεραιότητα τη βουλευτική έδρα και όχι την υπουργική καρέκλα.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως φαίνεται ότι έχει ήδη καταρτίσει το πλάνο των επόμενων νομοθετικών επιλογών του μια και η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή τους καλοκαιρινούς μήνες. Πληροφορίες επιμένουν ότι στόχος του πρωθυπουργικού γραφείου είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουν ψηφιστούν 20 νομοσχέδια, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ για την τρέχουσα κυβερνητική θητεία.

Έτσι θα ανοίξει και ουσιαστικά ο δρόμος για την προκήρυξη των εκλογών που «προσδιορίζονται», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, για την άνοιξη του 2023. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, εφόσον ο ίδιος το κρίνει, δεν μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες και να προχωρήσει στην προκήρυξη φθινοπωρινών εκλογών.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης πάντως θα πραγματοποιηθεί μερικά 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών όπου η ελληνική κυβέρνηση θα βάλει στο τραπέζι των 27 την τουρκική προκλητικότητα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα