Συνεδριάζει σήμερα το νεοϊδρυθέν Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων -Ποιος ο ρόλος του

Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων με έδρα την αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών του ΟΣΕ.

Το Συντονιστικό Κέντρο συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο σκοπός του και ποιοι θα συμμετέχουν
Σε αυτό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Hellenic Τrain.
Σκοπός της επιτροπής θα είναι ο συντονισμός δράσεων που αφορούν τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας των σιδηροδρόμων.

Στις 22 Μαρτίου η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου
Σημειώνεται πως η επανεκκίνηση των δρομολογίων του σιδηρόδρομου έχει αποφασιστεί να γίνει στις 22 Μαρτίου, Μάλιστα το σχέδιο για το restart στο σιδηρόδρομο το παρουσίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ουσιαστικά τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν σε μια μεταβατική περίοδος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ στη συνέχεια συγκεκριμένα δρομολόγια.

Οσον αφορά τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, ημέρα Σάββατο, με πρωινό ζεύγος μόνο σε πρώτη φάση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα