Συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ+ εν μέσω μείωσης της ζήτησης

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+ πραγματοποιούν την Πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση για να συζητήσουν τη συμμόρφωση στις συμφωνηθείσες περικοπές παραγωγής πετρελαίου και τις τάσεις στη ζήτηση εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο, στη συνεδρίαση θα εξεταστεί η προειδοποίηση τεχνικού κλιμακίου του ΟΠΕΚ ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ορισμένες χώρες μπορεί να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την πετρελαϊκή ζήτηση, παρά τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης και τα πρόσφατα στοιχεία για μείωση των πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Ο ΟΠΕΚ+, αναμένεται να διατηρήσει τον τρέχοντα στόχο της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) ή περίπου 8% της παγκόσμιας ζήτησης.

Επιπλέον, αναμένεται να πιέσει παραγωγούς όπως το Ιράκ, η Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους ώστε να αντισταθμιστεί η υπερπαραγωγή.

 

Σχετικά Νέα