Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Μικτά πρόσημα καταγράφουν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο των συνεχόμενων ρεκόρ που σημείωσαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι S&P 500 και Nasdaq, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,31% και βρίσκεται στις 29.976 μονάδες, ευρισκόμενος σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου, ενώ σε τροχιά για τρίτο διαδοχικό ρεκόρ βρίσκεται ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που διαμορφώνεται στις 3.672 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,08%.

Τέλος, κέρδη της τάξης του 0,38% σημειώνει ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος βρίσκεται στις 12.398 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη που αγγίζουν το 4% σημειώνει η μετοχή της Boeing, καθώς οι ελπίδες της αγοράς για μία γρήγορα επιστροφή στην κανονικότητα αναπτερώνονται, μετά τις ανακοινώσεις πως οι διαδικασίες για την έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στα μάκρο της ημέρας, ενθαρρυντικά είναι τα νέα από την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ από τις επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς την εβδομάδα που τελείωσε στις 28 Νοεμβρίου ακόμα 712.000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, αριθμός μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, όταν είχαν κατατεθεί συνολικά 787.000 αιτήσεις.

Μάλιστα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας ήταν μειωμένος κατά 68.000 σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αυριανές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας κατά τον Νοέμβριο, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 6,7%, σημειώνοντας μικρή μείωσε από το αντίστοιχο του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι αναλυτές αναμένουν πως συνολικά 400.000 είναι οι θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στην οικονομία των ΗΠΑ τις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις παράλληλα υποχώρησαν κατά 569.000 στις 5,52 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 21 Νοεμβρίου.

Τέλος, στο μέτωπο του νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ, κάλεσμα προς τους Ρεπουμπλικάνους για επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με στόχο μία συμφωνία μέχρι τα τέλη του έτους απηύθυναν οι επικεφαλής των Δημοκρατικών σε Κογκρέσο και Γερουσία, Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ.

Σχετικά Νέα