

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι.
Σημειώνεται ότι η δίκη είχε διακοπεί προκειμένου να οριστούν συνήγοροι του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη και για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Φωστιέρης είχε καταδικαστεί για πλημμελήματα σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.
Πριν από τη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης (09/07) η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι «τον Ιούλιο θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε», με τους δικηγόρους να ενημερώνουν την έδρα ότι κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις τον Αύγουστο.
Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισαν για να δικαστούν από μηδενική βάση οι 21 αρχικώς κατηγορούμενοι της υπόθεσης μετά την έφεση που ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Με αυτή, είχαν κηρυχθεί αθώοι 15 από τους κατηγορούμενους ενώ στους υπόλοιπους έξι είχαν επιβληθεί εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης από πέντε έως τρία έτη. Η πρωτόδικη αυτή απόφαση είχε προκαλέσει τότε την οργή των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.