Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Συνεχίζεται σήμερα (23/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Η δίκη, που ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου, διακόπηκε όταν το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων που επικαλέστηκαν κώλυμα που συνδέεται με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού στη δίκη ξέσπασε όταν είδε από κοντά για πρώτη φορά τον άνθρωπο που σκότωσε το παιδί της. Κατά την είσοδό των κατηγορουμένων στην αίθουσα η μητέρα του Άλκη ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν στην άκρη ώστε να τους δει για πρώτη φορά. «Μισή πιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου, γεννημένος δολοφόνος» ψέλλισε. Όταν αναγνώρισε τον 21χρονο, που φέρεται να μαχαίρωσε με το δρεπάνι τον Άλκη, τον ρώτησε «που είναι τώρα το δρεπάνι σου;».

Γιατί κατηγορούνται οι 12
Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω όλοι κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε στο Newsbeast το χρονικό της επίθεσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα