

Εν μέσω έντονων πιέσεων παραμένει η τουρκική λίρα σημειώνοντας σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ έναντι του αμερικανικού δολαρίου αγγίζοντας το 7,58 κι ενώ πλέον η προσοχή των επενδυτών και των αναλυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι παράγοντες της αγοράς αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον αν η Τράπεζα της Τουρκίας θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και αν θα αυξήσει τα επιτόκια για να καλύψει το χάσμα με τον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει με ρυθμό πέραν του 12%, με τα επιτόκια να βρίσκονται στο 8,25%.
Η κεντρική τράπεζα στην προσπάθειά της να ανακόψει την ελεύθερη πτώση του τουρκικού νομίσματος έχει προχωρήσει σε πωλήσεις των συναλλαγματικών της αποθεμάτων, φθάνοντας το επίπεδό τους σχεδόν στο ήμισυ από εκείνο στις αρχές του έτους.
Στις πρώτες ώρες των συναλλαγών η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου έφθασε στο 7,5775 επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ, υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής στο 7,5650, ενώ περί τις 10:15 πμ ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία κινείται πέριξ του 7,5720.
Πηγή Reuters
Σχετικά Νέα
Λίβυος πρωθυπουργός: Η τάξη στη χώρα αποκαταστάθηκε
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ασφάλεια αποκαταστάθηκε.
Ο Ζελένσκι θέλει συνάντηση μόνο με τον Πούτιν, ξεκαθαρίζει το Κίεβο
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντήσει μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για.
Επίσημη, ανταποδοτική επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στη Βρετανία, 8 – 10 Ιουλίου
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, θα πραγματοποιήσουν από τις.
Διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν την Κάρπαθο: Το «μυστικό» νησί της Ευρώπης, με εντυπωσιακές διαδρομές στη φύση
Τις «μυστικές» ομορφιές της Καρπάθου προβάλλουν το τελευταίο διάστημα μέσα ενημέρωσης από τη Γερμανία,.