Συνεχίζεται η μεταβλητότητα στην Wall Street

Με μικρές απώλειες κινείται η Wall Street προς το κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας τη νευρικότητα και τη μεταβλητότητα που έχουν προκαλέσει στο αμερικανιικό χρηματιστήριο οι ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,49% ή 168,35 μονάδες στις 33.992 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,38% ή 18,30 μονάδες στις 4.307 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,24% ή 40,1 μονάδες στις 13.313 μονάδες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα για το τέλος του 2021 και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με τον δείκτη PCE να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1983 για τον Δεκέμβριο του 2021.

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία έρχεται καθώς η Fed αναμένεται πως θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της από τον ερχόμενο Μάρτιο, για πρώτη φορά από το 2018.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον καταγράφονται οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που «βράζουν» στην Ουκρανία στο πλαίσιο της κόντρας των χωρών της Δύσης με τη Ρωσία.


Σημειώνεται πως η μετοχή της Apple ενισχύεται άνω του 2%, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος, καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα