Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τ. Ερντογάν: Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα

Συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων ο Ερντογάν φρόντισε για άλλη μία φορά να εξαπολύσει τα βέλη του κατά της Ελλάδας.

Σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, της εφημερίδας “Yeni Safak”, στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος – σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε η φυλοκυβερνητική εφημερίδα- έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, ο Ερντογάν είπε: “O αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”… “.

Μιλώντας στη συνέχεια για την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι “προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη” και μίλησε για κάποιους που “δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης”.

Φτάνοντας στο… σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα “πυρά” κατά της χώρας μας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES. “Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα διεμήνυσε σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Όλες συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα πολύ ευεργετικό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα με σταθερά βήματα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα