Συνέχισε ανοδικά το αργό, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014

Συνέχισαν σε ανοδική τροχιά την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις τελευταίες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή για πιθανές διαταραχές στην προσφορά.

Οι ανησυχίες εκτοξεύτηκαν αυτή την εβδομάδα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν αντάρτες Χούθι εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι και κοντινής βιομηχανικής εγκατάστασης, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Οι αντάρτες Χούθι προειδοποίησαν και με νέες επιθέσεις, ενώ τα ΗΑΕ τόνισαν ότι διατηρούν το δικαίωμα “να απαντήσουν σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις”.

Οι επιθέσεις και η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή έχουν αυξήσει σημαντικά τους γεωπολιτικούς κινδύνους, επισημαίνουν οι αναλυτές. Την εικόνα επιδεινώνει περαιτέρω η αύξηση των εντάσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας που είναι μέλος του OPEC+.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 1,61 δολ. ή 1,9% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 85,43 δολ. το βαρέλι. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα