Συνέχισε ανοδικά η Wall Street

Μπορεί να «κατέβασε» ταχύτητα η Wall Street μετά το μισό της συνεδρίασης, αλλά κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος και μάλιστα σε ιστορικά υψηλά για τους S&P 500 και Nasdaq. Οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται με βάση τις προσδοκίες από τα εμβόλια, και αυτό διότι ο περιορισμός της πανδημίας θα επαναφέρει σταδιακά την οικονομική δραστηριότητα στα προ κορονοϊού επίπεδα.

Τα δύο πρώτα εμβόλια θα χορηγηθούν στους Αμερικανούς πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι κατέθεσε αίτημα έγκρισης στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, μία εμβομάδα μετά τις BioΝTech/Pfizer.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν αυξημένες βλέψεις για την προεδρία του Τζο Μπάιντεν και ειδικότερα για την Τζάνετ Γέλεν που θα αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής οικονομίας. Η επιλογή της Γέλεν σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση με πολιτικές «αποχρώσεις», αποδεικνύεται ιδιαίτερα έξυπνη από τον Τζο Μπάιντεν, καθώς χωρίς αμφιβολία, θα δημιουργηθεί ένα πολύ στενό πλαίσιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα 13(3) προγράμματα διεκολύνσεων δανεισμού έκτακτης ανάγκης θα υπάρξει μια προσπάθεια επαναφοράς από τη Γέλεν αφότου ο απερχόμενος, Στίβεν Μνούτσιν έθεσε έναν ορίζοντα λήξης έως τα τέλη του έτους και από την άλλη το πρόγραμμα CARES ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων έχει «στεγνώσει».

Την Τρίτη ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 29.832 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 3.662 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq ενισχύθηκε 1,28% στις 12.355 μονάδες.

Το Νοέμβριο ο Dow κατέγραψε κέρδη 11,85%, ο S&P 500 10,74% και ο Nasdaq 11,8%.

Σχετικά Νέα