Συνεχείς προσφυγικές ροές μετά τις απειλές της Τουρκίας για άνοιγμα των συνόρων (Live)

Εξαιρετικά κρίσιμα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα, καθώς ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέα προσφυγική κρίση στα ελληνικά σύνορα είναι ορατός μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναχωρήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία σύμφωνα με τουρκικά μέσα, καθώς Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Από χθες στις 11 το πρωί έχει κλείσει το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανεών στον Έβρο, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες να μην μπορούν να εισέλθουν στην χώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για Έλληνες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν, όπως ανέφερε αρχικά ο ιστότοπος radioevros.gr και στη συνέχεια μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν ίδιες πηγές, η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σήμερα στον Σκάι. Πρόσθεσε ότι χθες «είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στη χώρα μας από τον Έβρο».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Σημείωσε πως τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ, καθώς δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Σχετικά Νέα