Συνάντηση Ζαββού με Ολλανδούς αξιωματούχους

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν τα θέματα της εξέλιξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις σε θέματα κεφαλαιαγοράς.

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας Stella Ronner-Grubačić, η οποία συνοδευόταν από υψηλόβαθμους εκπροσώπους του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, είχε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Γεώργιος Ζαββός.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν τα θέματα της εξέλιξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις σε θέματα κεφαλαιαγοράς και χρηματιστηρίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής».

Ακόμη, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στα θέματα της προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεφαλαιαγορών και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης, όπως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Ενιαίου Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο μερών υπέρ των σχετικών ευρωπαϊκών εξελίξεων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν στην ενίσχυση των εξουσιών της ESMA και την ανάγκη δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ δόθηκε επίσης έμφαση σε θέματα πράσινης ανάπτυξης και fintech.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα