Συνάντηση του πρύτανη ΕΚΠΑ με τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλο, υποδέχτηκε στα Γραφεία της Πρυτανικής Αρχής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, .ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης ήταν να εξεταστεί ένα ουσιαστικό, δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας και γόνιμης αλληλεπίδρασης με βασική μέριμνα τη στήριξη κάθε παιδιού με πρόβλημα υγείας και της οικογένειάς του στην Ελλάδα και τη σύναψη σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους παρακάτω άξονες:

– Πρόγραμμα Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλεία το οποίο στη Βόρεια Ελλάδα υλοποιείται με επιτυχία στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Γ’ Παιδιατρική Κλινική Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και για το οποίο ο Πρύτανης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που προβλέπει εξατομικευμένη κατ΄οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και τα οποία, στην πλειονότητά τους, αδυνατούν να μετακινηθούν ή συστήνεται για λόγους προστασίας να παρακολουθούνται στο σπίτι.

– Τη Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που υλοποιεί ο Οργανισμός πανελλαδικά σε συνεργασία με τοπικούς, κρατικούς και υγειονομικούς φορείς μέσω κινητών ιατρικών μονάδων και κινητών Πολυιατρείων, εξοπλισμένων με μέσα και ιατρικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Έμφαση δίνεται σε όλα τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Δεδομένης της κατάστασης με την Πανδημία συζητήθηκε η ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη σε πρόσβαση για θέματα υγείας για όλα τα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκε το ζήτημα των σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις, που υπάρχουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Με αυτό ως δεδομένο συζητήθηκε και η ανάπτυξη τηλε – ψυχιατρικής με έμφαση σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικών νοσημάτων.

– Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και προτάθηκε να τεθεί και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», θέτει τόσο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του, τις εξειδικευμένες κινητές μονάδες τους, όσο και το εξειδικευμένο προσωπικό του στην διάθεση του Πανεπιστημίου και των προγραμμάτων που υλοποιεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επικυρωθεί η συνεργασία με την υπογραφή σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα