Συνάντηση των Ρ. Σβίγκου και Ν. Θεοδωρακοπούλου με τον Dervis Cimen

Η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, υπεύθυνες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με τον Dervis Cimen, νέο υπεύθυνο του HDP Ευρώπης.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του κόμματος  στους φυλακισμένους δημάρχους και τα στελέχη του  HDP, τονίζοντας ότι, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες,  το HDP   αγωνίζεται για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, για τον τουρκικό λαό.
Επίσης, συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στη Συρία, μετά την τουρκική εισβολή. Οι υπεύθυνες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβαν τη θέση του κόμματος, ότι η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή, πλήττει κυρίως άμαχους πληθυσμούς, θα προκαλέσει ένα ακόμα κύμα προσφυγιάς, όχι μόνο δεν θα πλήξει, αλλά θα διογκώσει τον ISIS και την τρομοκρατία, κι ότι η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα, για τον άμεσο τερματισμό της εισβολής. Είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Κουρδικό λαό και τους συμμάχους του κατά του ISIS στη Βόρεια Συρία,  καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό.
Ο Dervis Cimen, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι η πρωτοφανής διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, είναι ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Σχετικά Νέα