Συνάντηση της πρωθυπουργού της Ρουμανίας με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

Τη σημασία της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας Ρουμανίας-ΗΠΑ, ως μέρους της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών, υπογράμμισε η Ρουμάνα πρωθυπουργός, Βιόριτσα Ντάντσιλα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπερ Ρος αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρουμανικής κυβέρνησης, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Agerpres».

Η κ. Ντάντσιλα, παρουσίασε τα μέτρα που έλαβε η ρουμανική κυβέρνηση για να καταστήσει περισσότερο ελκυστικό -για επενδύσεις- το επιχειρηματικό περιβάλλον στη Ρουμανία, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας, απλοποιώντας τη νομοθεσία για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και παρέχοντας φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες που υλοποιούν επενδύσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία.

Ο κ. Ρος, σύμφωνα με όσα τονίζονται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στο οικονομικό πεδίο, ιδίως υπό το «πρίσμα» της αύξησης του όγκου των επενδύσεων των ΗΠΑ στη Ρουμανία.

Στη διάρκεια της συνάντησης της κ. Ντάντσιλα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις επιτυχίες που σημείωσε η ρουμανική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αρκετούς σημαντικούς φακέλους για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με αναφορά στους τομείς της ενέργειας, της ψηφιοποίησης και της οικονομίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι νέοι κανονισμοί θα συμβάλλουν στην αύξηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το γεγονός ότι η Ρουμανία είναι πλήρως προετοιμασμένη να ενταχθεί στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υπογραμμίστηκε, λαμβάνοντας υπόψη το καλό οικονομικό αποτέλεσμα που έχει καταγράψει πρόσφατα. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωθυπουργός Βιόριτσα Ντάντσιλα ευχαρίστησε τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στη χώρα μας για την ένταξή της στον ΟΟΣΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα