Συνάντηση της Λ.Μενδώνη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄

Την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, ο οποίος ενημέρωσε την υπουργό για τη δημιουργία της Ακαδημίας Ελληνισμού, που θα φιλοξενηθεί στο Αβερώφειο Ίδρυμα της Αλεξάνδρειας.

Στόχος της Ακαδημίας είναι να διδάσκεται και να μελετά η νεότερη γενιά, Ελλήνων και Αιγυπτίων, μέσω σεμιναριακών κύκλων, θέματα του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, καθώς και της ελληνικής γλώσσας.

Ο κ. Θεόδωρος Β΄ ενημέρωσε επίσης την υπουργό για την ανακαίνιση της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Αναστασίου Λεβέντη και της ζήτησε – δεδομένου ότι η υπουργός κατέχει το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας- να σταθεί αρωγός στην προβολή της Βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει 5.500 σπάνια χειρόγραφα και κώδικες.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε, επίσης, τη μεσολάβηση της υπουργού προς την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να μεταφερθεί το ιστορικό αρχείο του παλαίφατου Πατριαρχείου, που φιλοξενείται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Τράπεζας, στο Μετόχιο του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Σχετικά Νέα