

«Η σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο» συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν με τον επικεφαλής σύμβουλο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της καταδίκης της απόπειρας για την παράνομη προσάρτηση της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία.
Ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Τουρκίας να βελτιώσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, βοηθώντας στη διευκόλυνση της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών και στο διπλωματικό της έργο για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, καθώς και δύο Αμερικανών πολιτών που κρατούνται από τη Ρωσία.
Σχετικά Νέα
Ενότητα ζήτησε ο Φ. Μερτς, ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία – «Θα έχουμε τον ισχυρότερο συμβατικό στρατό»
«Αυτός ο τρομερός πόλεμος και η έκβασή του δεν θα καθορίσουν μόνο τη μοίρα.
Ερντογάν: Συνομιλίες μετά τη διάλυση του PKK – Καθαίρεση δημάρχων θα γίνεται πλέον σπάνια
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι πολιτικοί θα αρχίσουν να διεξάγουν συνομιλίες.
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.