Συνάντηση Σ. Φάμελλου με Δ. Βερβεσό: Να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία ΑΔΑΕ και ΕΣΡ

Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προάσπιση των Ανεξαρτήτων Αρχών, τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου στη χώρα μας και την αντίδρασή του στις πρόσφατες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη σύνθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσό, στα γραφεία του ΔΣΑ.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσιος Καλαματιανός, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε και τη χθεσινή σας ανακοίνωση, μετά από τη συνάντηση που είχατε με τους τρεις πρώην προέδρους του ΔΣΑ. Διαπιστώσαμε και την αντίδραση από την πλευρά σας σχετικά με τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση μελών στην ΑΔΑΕ και το ΕΣΡ, καθώς και την πάγια στήριξή σας στη λειτουργία και στο κύρος των Ανεξάρτητων Αρχών. Θέλουμε λοιπόν να μας μεταφέρετε την εμπειρία και τη γνώμη σας, σεβόμενοι και τον θεσμικό ρόλο που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος και συνολικά ο νομικός κόσμος της χώρας μας, για τη συνεχή υποβάθμιση του κράτους δικαίου εκ μέρους της κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει, και ως ενεργοί πολίτες και ως πολιτικά πρόσωπα αλλά και ως υπηρετούντες το δίκαιο, να αντιληφθούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ισχυρότερη Δημοκρατία. Γιατί μια ισχυρότερη Δημοκρατία είναι εις όφελος όλων των πολιτών και θέλουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα