Συνάντηση Ράπτη – Αρκουμανέα: Συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις

Τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας, συζήτησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων, την Τρίτη (23/02/2021).

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ήδη εκτελεί δράσεις που αφορούν και στην Ψυχική Υγεία σε ειδικά τμήματα πληθυσμών, μέσω του Προγράμματος PHILOS.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε η συνεργασία στον τομέα των νόμιμων εξαρτήσεων (αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγος και διαταραχές πρόσληψης τροφής), ενώ εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα έργου.

Επίσης, έγινε ανασκόπηση του εμβολιαστικού προγράμματος, όσον αφορά στις δομές Ψυχικής Υγείας, στις οποίες ο εμβολιασμός ήδη ξεκίνησε από μονάδες του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας.

«Με πολλή χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον φίλο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται από την αρχή, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και η συνεισφορά του στην εθνική προσπάθεια είναι καθοριστική. Η συνεργασία και η συνέργεια του χαρτοφυλακίου Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων με τον ΕΟΔΥ, θα είναι εφεξής στενότατη» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα