

«Οι σχέσεις Ελλάδος-Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα είναι ιστορικές» δήλωσε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη.
Οι εξελίξεις γύρω από το Brexit αποτέλεσαν μεγάλο μέρος της κατ’ ιδίαν συνάντησης, που όμως, όπως φέρεται να είπε η πρέσβης, οι όποιες επερχόμενες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Μάλιστα, η κ. Σμιθ πρότεινε την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που θα καλύπτει όλο το εύρος των ναυτιλιακών σχέσεων των δύο κρατών.
Ο Έλληνας υπουργός, από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της ελληνικής και ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας, αλλά και στον προγραμματισμό προώθησης των θεμάτων του υπουργείου το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ως προς την πρόταση της κ. Σμιθ, ο κ. Πλακιωτάκης υπήρξε θετικός ως προς την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας. Γι’ αυτό τον λόγο, την κάλεσε να αποστείλει τις προτάσεις της και τα θέματα που επιθυμεί να τεθούν στο κείμενο, ώστε εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.