

«Οι σχέσεις Ελλάδος-Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα είναι ιστορικές» δήλωσε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη.
Οι εξελίξεις γύρω από το Brexit αποτέλεσαν μεγάλο μέρος της κατ’ ιδίαν συνάντησης, που όμως, όπως φέρεται να είπε η πρέσβης, οι όποιες επερχόμενες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Μάλιστα, η κ. Σμιθ πρότεινε την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που θα καλύπτει όλο το εύρος των ναυτιλιακών σχέσεων των δύο κρατών.
Ο Έλληνας υπουργός, από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της ελληνικής και ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας, αλλά και στον προγραμματισμό προώθησης των θεμάτων του υπουργείου το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ως προς την πρόταση της κ. Σμιθ, ο κ. Πλακιωτάκης υπήρξε θετικός ως προς την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας. Γι’ αυτό τον λόγο, την κάλεσε να αποστείλει τις προτάσεις της και τα θέματα που επιθυμεί να τεθούν στο κείμενο, ώστε εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.