Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Ελβετό ΥΠΕΞ

Μεγάλο μέρος αυτού που είμαστε οφείλεται στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ignazio Cassis

Στο άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελβετίας και Ελλάδος και στις κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ignazio Cassis, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία.

«Ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών και κανένα σημείο τριβής. Και ξέρετε, αυτό μου συμβαίνει σπανιότατα, να μεταβώ σε μια χώρα της υφηλίου όπου να μην υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Διότι μοιραζόμαστε αμφότεροι τις ίδιες αξίες, εργαζόμαστε προς τον κοινό σκοπό, και σε ό,τι αφορά τις δικές μας διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, πράγματι ζούμε στον καλύτερο κόσμο που μπορεί να υπάρχει» σημείωσε ο ελβετός υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο επίσκεψης στη συνολική αυτήν περιφέρεια, μαζί με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Επιθυμώ να κάνω μια περιοδεία στις χώρες αυτές, διότι η Ελβετία ενδιαφέρεται να προσφέρει τη στήριξή της για τη διαδικασία ειρήνευσης -θα έλεγα- στη νήσο της Κύπρου. Και γι’ αυτό θα θέλαμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για τη θεώρησή σας για τα πράγματα στην περιφέρεια. Και, βεβαίως, με αυτόν τον τρόπο θα ήθελα να επισκεφθώ τη θαυμάσια χώρα σας, την Ελλάδα, που είναι η πρώτη φορά που την επισκέπτομαι με την ιδιότητά μου του υπουργού Εξωτερικών» πρόσθεσε.

Ακολούθως υπογράμμισε την προσφορά της Ελλάδας στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου:

«Είναι το λίκνο του δικού μας πολιτισμού. Η φιλοσοφία, η κουλτούρα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, ο τρόπος ζωής μας στην Ευρώπη βρίσκει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και στον ελληνικό πολιτισμό. Μεγάλο μέρος αυτού που είμαστε οφείλεται στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό».

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παυλόπουλο να επισκεφθεί την Ελβετία το 2021, στην επέτειο «όπου πραγματικά θα γιορτάζουμε όχι μόνον την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και τα 200 χρόνια αγαστών, άρτιων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» όπως είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα