Συνάντηση ΟΕΧΒΕ με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Η αγωγή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε βάρος της ΟΕΧΒΕ μέσω της οποίας αξιώνει το ποσό των 2 εκ. ευρώ για δήθεν δυσφήμηση δια μέσω του Τύπου και το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικά Λιπάσματα Νέας Καρβάλης – Καβάλας συζητήθηκαν στη διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. με το Γενικό Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., κ. Ι. Μπούγα και τον Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ., κ. Αθ. Πλεύρη.

Οι εκπρόσωποι της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. ανέλυσαν την υφιστάμενη κατάσταση στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας, η οποία λειτουργεί πλέον αποκλειστικά με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου κατά παράβαση της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν για το σύνολο των καταχρηστικών πρακτικών ενάντια στους 135 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου και την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου τους στο Εργοστάσιο.

Την ίδια ώρα, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το «λαβύρινθο» των παρένθετων εταιρειών που μετατρέπει τη μητρική εταιρεία σε «κουφάρι» με σοβαρές επιπτώσεις για την εθνική και τοπική οικονομία, τα δημόσια έσοδα, καθώς και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου.

Οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., κκ Ι. Μπούγας και Αθ. Πλεύρης, χαρακτήρισαν το όλο θέμα ως μείζον επισημαίνοντας την ανάγκη διαχείρισής του με σχέδιο και ευαισθησία.

Παράλληλα σημείωσαν ως αδιαπραγμάτευτη την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

Στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής παρέμβασης επίλυσης του προβλήματος ζήτησαν από την Ο.Ε.Χ.Β.Ε. την αποστολή σχετικού υπομνήματος για το σχηματισμό πληρέστερης άποψης ενώ δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν σειρά επαφών με τους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε να εκφραστεί με σαφήνεια η κυβερνητική θέση. Ολοκληρώνοντας, τόνισαν ότι υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν με νοσηρές εργασιακές σχέσεις.

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα