

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννη Μπρατάκο, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Μπρατάκο για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην διαχείριση του Μεταναστευτικού, αλλά και για τα απτά αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε ότι «αποσυμφορήσαμε τα νησιά, την ενδοχώρα, καθώς και τις μεγάλες πόλεις».
Συμπλήρωσε δε ότι «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα, που έχει βιώσει, τα προηγούμενα έτη, αδιαφορία και εγκατάλειψη».
Ενδεικτικά, ανέφερε πως «από 74.815 στα τέλη του 2014 οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στο δήμο Αθηναίων στο τέλος του 2019 αυξήθηκαν σε 105.935. Δηλαδή σε διάστημα πέντε ετών στον μόνιμο καταγεγραμμένο πληθυσμό της πρωτεύουσας προστέθηκαν 31.120 μετανάστες.
Ενώ, πλέον, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά σε μείωση των θέσεων φιλοξενίας στην Αθήνα και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στοχεύει στον περαιτέρω περιορισμό των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα».
Σχετικά Νέα
Α. Χαρίτσης: Να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης
«Επιμένω στην ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο.
Live από τη Ρώμη οι δηλώσεις των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τη Ρώμη οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και.
Live: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Μελόνι μετά την συνάντησή τους στη Ρώμη
Δηλώσεις κάνουν αυτή την ώρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Α.Τζιτζικώστας: Κοινό μας όραμα η Κ. Μακεδονία του 2030 – Στοίχημα το να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους
Το στοίχημα για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας περιέγραψε ο Eυρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών.