

Τα ασφαλιστικά θέματα που αφορούν στους διδάσκοντες σε ναυτιλιακές σχολές και ναυπηγεία, τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργο Δ. Πατέρα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Onex κ. Πάνο Ξενόκωστα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη επανεξέτασης του άρθρου 20 του ν.4387/2016, που αποτελεί τόσο αντικίνητρο για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην αγορά εργασίας, όσο και ένα κατάφωρο παράδειγμα ηλικιακού ρατσισμού.
Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Μηταράκης, υπογράμμισε πως το εν λόγω ζήτημα, θα πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται προς διαβούλευση το προσεχές διάστημα.
Με το πέρας της συνάντησης, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι απαράδεκτο για μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, η οποία επιδιώκει την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, να τιμωρεί τους εργαζόμενους συνταξιούχους με την περικοπή του 60% της σύνταξής τους. Σύντομα αυτό θα αλλάξει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.
Σχετικά Νέα
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.