

Ενδελεχή συζήτηση για την κατάσταση στη Λιβύη και τις προοπτικές επίλυσης της λιβυκής κρίσης είχε στις Βρυξέλλες με τον ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γασάν Σαλαμέ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ για πολιτική λύση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Επίσης, όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα, κατόπιν και συνομιλίας του Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, στήριξε την επανενεργοποίηση της επιχείρησης Sophia στη Μεσόγειο με διευρυμένη εντολή, ώστε να επιτηρεί την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, τόσο στον αέρα όσο και τη θάλασσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.