

Η φορολογική συμμόρφωση, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η ψηφιακή μετάβαση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.
Όπως αναφέρει ο κ. Μπρατάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και της φορολογικής διοίκησης είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού περιβάλλοντος. Στη συνάντησή μου με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογική πολιτική και τη διοίκηση.
Η φορολογική συμμόρφωση, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η ψηφιακή μετάβαση βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας. Οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν έμπρακτα τη συνέπειά τους, συμβάλλοντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και ενισχύοντας την ελληνική οικονομία. Την ίδια στιγμή, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας μπορούν να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να διευκολύνουν τη συμμόρφωση, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ως ΕΒΕΑ στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τη διαφάνεια, μειώνει τη γραφειοκρατία και βελτιώνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας”.
Σχετικά Νέα
ΤτΕ: Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η εισερχόμενη ταξιδιωτική.
Live η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
Σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε.
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων
Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά.