

Η φορολογική συμμόρφωση, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η ψηφιακή μετάβαση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.
Όπως αναφέρει ο κ. Μπρατάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και της φορολογικής διοίκησης είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού περιβάλλοντος. Στη συνάντησή μου με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογική πολιτική και τη διοίκηση.
Η φορολογική συμμόρφωση, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η ψηφιακή μετάβαση βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας. Οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν έμπρακτα τη συνέπειά τους, συμβάλλοντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και ενισχύοντας την ελληνική οικονομία. Την ίδια στιγμή, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας μπορούν να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να διευκολύνουν τη συμμόρφωση, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ως ΕΒΕΑ στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τη διαφάνεια, μειώνει τη γραφειοκρατία και βελτιώνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας”.
Σχετικά Νέα
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.