Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο Υπουργός Εξωτερικών τον ενημέρωσε αναλυτικά για το περιεχόμενο των συνομιλιών του στην Άγκυρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Νίκο Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μια δύσκολη συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε διπλωματική αντιπαράθεση on camera εξελίχθηκαν χθες οι κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια – Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών έθεσε ευθέως στον ομόλογο του τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας επίσης λόγο για fake news στο μεταναστευτικό.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε θέσει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στην Θράκη κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο και θέμα υπόθαλψης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι αναφορές Δένδια για προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, μουσουλμανική μειονότητα, ανάγκη να τερματισθεί το περίφημο καθεστώς η απειλή πολέμου (casus belli), η αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τα fake news για το μεταναστευτικό, ενόχλησαν τον Μεβλούτ Τσαβολογήσου και πυροδότησαν ένα πρωτοφανή για τα διπλωματικά δεδομένα διάλογο. Οι δύο άνδρες επιδόθηκαν σε ένα λεκτικό μπρα ντε φερ και κάθε ένας από τους δύο πήρε πολλές φορές το λόγο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα