

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέπτεται τις ώρες αυτές την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, η οποία επλήγη από τις φονικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας.
Μετά από τη συνάντησή της με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: “βλέποντας από κοντά τις τόσες καταστροφές και πλημμύρες, ράγισε η καρδιά μου, αλλά ήταν χρήσιμο για να αντιληφθώ το μέγεθος των προβλημάτων και να καταλάβω πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν”. “Είμαι εδώ για να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα: η Ευρώπη είναι μαζί σας”, συμπλήρωσε.
Η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε, επίσης, ότι η κύρια οικονομική βοήθεια της ΕΕ θα δοθεί διαμέσου του Ταμείου Αλληλεγγύης και ότι θα πρέπει, πρώτα, να γίνει μια οριστική αποτίμηση των ζημιών, μέσα στο επόμενο τρίμηνο. “Θα υιοθετήσουμε μια βαθμιαία προσέγγιση και θα συνεργαστούμε αποδοτικά με την κυβέρνηση της Ρώμης”, ολοκλήρωσε.
Από τη μεριά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι “η σημερινή παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποτελεί μια επιλογή κάθε άλλο παρά τυπική” και πως “θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στην αγροτική παραγωγή της περιοχής”.
“Θέλω να πω κάτι ακόμη, στην πρόεδρο της Κομισιόν: πριν δυο ημέρες, όταν επισκέφθηκα την όλη αυτή περιοχή, με εξέπληξε ιδιαίτερα η αντίδραση των κατοίκων που, με μεγάλη αξιοπρέπεια, άρχισαν ήδη να ξαναχτίζουν τα σπίτια τους. Είναι μια πραγματικότητα που μας θέτει ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των ανθρώπων αυτών”, κατέλεξε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Συνετρίβη αεροσκάφος Cessna στη Βιρτζίνια
Ένα μικρό αεροσκάφος Cessna Citation συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, όπως ανακοίνωσε η.
Σουδάν: Οι μάχες κλιμακώνονται στο Χαρτούμ μετά την εκπνοή της κατάπαυσης του πυρός
Κάτοικοι στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, ανέφεραν μεγάλη κλιμάκωση των συγκρούσεων σήμερα σε.
Βενεζουέλα: Δώδεκα νεκροί από κατάρρευση χρυσωρυχείου λόγω πλημμύρας
Τουλάχιστον 12 εργάτες σκοτώθηκαν όταν ένα χρυσωρυχείο κατέρρευσε λόγω πλημμύρας στο Ελ Καλάο της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Το δυστύχημα.
Μαρτυρίες για «ισχυρή έκρηξη» στην Ουάσινγκτον
Δεκάδες άνθρωποι ανέφεραν προ ολίγου ότι άκουσαν μια δυνατή “έκρηξη” στην περιοχή της Ουάσιγκτον, η οποία.