

O Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερό και στενό συντονισμό μεταξύ των συμμάχων καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές της γαλλικής προεδρίας. Θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την ενίσχυση της Συμμαχίας με έμφαση στην ενδυνάμωση της πτέρυγας (σ.σ. ανατολική) και τη δυνατότητα αποτροπής.
Συζήτησαν για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στη Μαριούπολη. Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλους τους διαθέσιμους διπλωματικούς διαύλους για να εξασφαλίσουν επειγόντως κατάπαυση του πυρός. Μόλις εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός, η Γαλλία και η Τουρκία θα είναι διαθέσιμες για να υποστηρίξουν μια απαραίτητη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τούρκος ομόλογός του συζήτησαν επίσης την κατάσταση στον Νότιο Καύκασο. Και οι δύο θέλουν να αποτρέψουν πιθανές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην περιοχή. Ο κ. Μακρόν επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να εργαστεί στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ για μια μόνιμη πολιτική λύση στη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Ανέφερε επίσης ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
Σχετικά Νέα
Μελόνι για Τραμπ: Θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις με αποφασιστικότητα
Η Τζόρτζια Μελόνι ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό.
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα εξετάσει αν θα απολύσει τον πρόεδρο της Fed, λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος.
Ηandelsblatt: Γερμανικό «όχι» για Eurofighter στην Τουρκία
Λίγο πριν αναλάβει επίσημα η νέα κυβέρνηση Χριστιανικής Ένωσης-Σοσιαλδημοκρατών τα καθήκοντά της, η υπηρεσιακή.
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους, σκοτώνει παιδιά, γυναίκες, βρέφη και ηλικιωμένους
Τα βέλη του κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για θηριωδίες και σφαγιασμό.