Συνάντηση Κουτσούμπα με τους απολυμένους από τα «Πετρέλαια Καβάλας» και «Λιπάσματα Καβάλας»

Τους απολυμένους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου και παραγωγής φωσφορικών λιπασμάτων στην Καβάλα  συνάντησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε μαζί με τους εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν.

Τόνισε ότι «είμαστε εδώ σήμερα, όχι απλά για να συμπαρασταθούμε, για να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα πετρέλαια, στα λιπάσματα, στους απολυμένους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκια τους, αλλά κυρίως για να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας ότι θα είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος, μέχρι την οριστική δικαίωση των αιτημάτων σας».

«Θα πρέπει εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια» υπογράμμισε και συμπλήρωσε, «δεν δικαιολογούνται οι απολύσεις, δεν δικαιολογείται να είναι χωρίς δουλειά τόσος κόσμος εδώ στην Καβάλα, που έχει προσφέρει τον ιδρώτα του, το αίμα του, για τα πετρέλαια. Δεν δικαιολογείται στα Λιπάσματα να δουλεύουν με εργολαβίες και με εργολαβικούς εργαζόμενους, να μην υπάρχουν δικαιώματα. Θα πρέπει αυτό να τελειώσει μια και καλή, με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μόνιμα και πλήρη δικαιώματα. Αυτός είναι ο αγώνας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αποσυρθούν όλες οι δικαστικές διώξεις. Είναι σκληρή η μάχη που δίνετε και αυτή την περίοδο στις 24 του Μάη – στη δίκη των εργαζομένων- θα είμαστε εκεί, για να συμπαρασταθούμε, για να δείξουμε ότι είμαστε με τους εργάτες που αγωνίζονται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα