Συνάντηση Κόρμπιν – Μπαρνιέ πριν από το αίτημα της Μέι για αναβολή του Brexit

Στη μάχη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ριχτεί και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς πρόκειται να συναντηθεί με τον τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, λίγο προτού η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν δεκτό το αίτημα της κυβέρνησής της για μικρή αναβολή του Brexit.

Σύμφωνα με την «Guardian», ο Μπαρνιέ αποκάλυψε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τρίτη ότι τη συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί, την επιδίωξε ο ίδιος ο Κόρμπιν. Η εμφάνιση του ηγέτη της βρετανικής αντιπολίτευσης στη Σύνοδο Κορυφής πραγματοποιείται σε μία «ευαίσθητη» χρονική στιγμή που θα προκαλέσει ανησυχία στην Ντάουνινγκ Στριτ. Συγκεκριμένα, εκφράζονται φόβοι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα λάβουν ανάμεικτα μηνύματα, όταν Μέι θα αιτηθεί την παράταση του Άρθρου 50.

Ο Κόρμπιν θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει ξανά το σχέδιό του για το Brexit και να ενημερώσει τον Μισέλ Μπαρνιέ για τις διακομματικές συνομιλίες στη Βουλή των Κοινοτήτων. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από την ευρωπαϊκή πλευρά στην πρόταση να απέχει το κόμμα των Εργατικών από μία ακόμη ψηφοφορία επί της συμφωνίας για την αποχώρηση, επιτρέποντάς της να εγκριθεί, με την προϋπόθεση ότι θα τεθεί στη συνέχεια σε δημοψήφισμα.

Η Ε.Ε. έχει πιέσει τη Μέι να αποσύρει τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει και να δεχτεί την τελωνειακή ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Εργατικών.

Σχετικά Νέα