Συνάντηση Κ. Γκιουλέκα με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας συναντήθηκε σήμερα 4 Δεκεμβρίου με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κα Stella Ronner-Grubačić.

Και οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στις εξαιρετικές σχέσεις των δυο λαών και εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων. O κ. Γκιουλέκας επεσήμανε πως η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην εύρεση λύσεων σε πολλά ζητήματα μέσω του ειλικρινούς διαλόγου και τόνισε τη σημασία ενίσχυσης των σχέσεων των δυο Κοινοβουλίων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη συνέχεια ενημέρωσε την Πρέσβη της Ολλανδίας για την αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών καθώς και για την κλιμάκωση των αντιδράσεων των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου και τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. O κ. Γκιουλέκας ευχαρίστησε την Πρέσβη για την ενεργή συμμετοχή της Ολλανδίας στη Frontex και πρόσθεσε πως η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη και να συνδράμει την Ελλάδα. Σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ο Έλληνας βουλευτής τόνισε πως αυτή δεν μπορεί να παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και πρόσθεσε πως το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κα Ronner-Grubačić αναγνώρισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τονώσει την ανάπτυξη και να δώσει ώθηση στην οικονομία και εξέφρασε την επιθυμία της Ολλανδίας να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας τεχνογνωσία. Η Πρέσβης της Ολλανδίας συμφώνησε πως η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη όχι μόνο στο μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Νέα