

Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τόνισε ότι είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο.
«Είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο και θέλουμε έτσι να συνεχίσουμε να είμαστε και να προοδεύουμε. Χρειάζεται αγώνας, διότι είμαστε σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες και πειρασμούς» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νωρίτερα σήμερα, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, και του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία και τις ευχές, επισήμανε ότι δεν θα μπορούσε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, να μη συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα ως ανεξάρτητα κράτη της Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες. Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψή του συμβολική και ιστορική.
Το παρών κατά την συνάντηση έδωσαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ο αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.
Η συνοδεία του Νίκου Χριστοδουλίδη απαρτιζόταν από τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, και τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.