Συνάντηση G7: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια

Οι επτά κορυφαίες δυτικές βιομηχανικές χώρες (G7) θεωρούν την κλιματική αλλαγή σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7 υιοθέτησαν ένα σχέδιο δράσης επτά σημείων για να θέσουν το ζήτημα στα “υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης”, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Σήμερα, οι επτά υπουργοί Εξωτερικών συνέχισαν τις διαβουλεύσεις τους στο Weißenhaus στο Schleswig-Holstein. Η ομοσπονδιακή υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock σχεδίαζε να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της τριήμερης διάσκεψης στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας σε μια τελική συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Η G7 αποτελείται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία. Η Γερμανία ασκεί φέτος την προεδρία της G7. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο ρωσικός επιθετικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας.

Την Παρασκευή, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba συμμετείχε επίσης στις διαβουλεύσεις. Ο Κουλέμπα επανέλαβε την έκκλησή του προς την G7 ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, βαρέα όπλα για να αντισταθεί στη ρωσική επίθεση. Κατ’ αρχήν, οι G7 επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα