Συνάντηση Γ. Μώραλη με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Master Plan του ΟΛΠ

Τις απόψεις τους σχετικά με το αναθεωρημένο master plan του Ο.Λ.Π., έθεσε κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που συναντήθηκε την Παρασκευή με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των βουλευτών, ο κ. Μώραλης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε την πάγια θέση του δήμου σχετικά με το master plan, «την οποία έχει εκφράσει στην διοίκηση του Ο.Λ.Π., στην τωρινή αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση, που ολοκλήρωσε την παραχώρηση του Ο.Λ.Π στην Cosco».

Ανέφερε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δεν θα γίνει Mall όπως προβλεπόταν στο αρχικό master plan, «το οποίο δόθηκε για διαβούλευση το 2018», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ζήτησε σαφείς διευκρινίσεις σχετικά με την αναγκαιότητα και τη χρήση των 22.000 τ.μ..

powered by Rubicon Project
Επίσης, τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί η δημιουργία Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ στο master plan, κάτι για το οποίο, όπως ανέφερε, «όφειλαν και οφείλουν οι κυβερνήσεις να ενταχθεί στο master plan», υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα, καθώς «η δημιουργία του μουσείου θα καταστήσει σημείο αναφοράς την πόλη του Πειραιά, αποτελώντας πλέον ισχυρό τοπόσημό της».

Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης, πως είναι αυτονόητο και απολύτως λογικό, η τοπική κοινωνία να απαιτεί μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, και ένα πρώτο απαραίτητο μέτρο είναι ο εξηλεκτρισμός των πλοίων, δηλαδή η παροχή ρεύματος από την στεριά κατά τις ώρες παραμονής των πλοίων στο λιμάνι.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, η δημοτική αρχή ζητάει εδώ και δύο χρόνια να της παραδώσουν πλήρεις κυκλοφοριακές μελέτες, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, επισημαίνοντας πως το θέμα της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι σημαντικό, ώστε να γνωρίζουν όλοι τις όποιες πιθανές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα