

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν είχε τετ α τετ στην Ουάσιγκτον με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Όπως ανέφερε το ertnews.gr ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.
Οι Άντονι Μπλίνκεν και Χακάν Φιντάν εστίασαν στο γεγονός ότι ο πόλεμος δεν πρέπει να επεκταθεί στην περιοχή, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι υπόλοιποι όμηροι που κρατάει η Χαμάς, αλλά να προχωρήσει και το ζήτημα της παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε στον Χακάν Φιντάν τη σημασία της άρσης του τουρκικού βέτο και την επικύρωσης της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, χωρίς καθυστέρηση.
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.