Συνάντηση Αναγνωστόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κένυας

Τρόποι ενίσχυσης της διμερούς πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και πολιτισμικής συνεργασίας εξετάστηκαν στη συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Ababu Namwamba, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και τονίστηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δυο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών πρότεινε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας – Κένυας, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω προσέγγιση των δύο χωρών. Η πρόταση έτυχε ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από την κενυατική πλευρά, όπως επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση.

Η Σία Αναγνωστοπούλου επαίνεσε την Κένυα για τον σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή της Ανατολικής Αφρικής και εξέφρασε την ευχή όπως και τα λοιπά κράτη-μέλη της Κοινότητας Ανατολικής Αφρικής (East African Community) προχωρήσουν στην υπογραφή και κύρωση της συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα