Συνάντηση Α. Τσίπρα και με Δ. Τεμπονέρα σε μπαράζ επαφών

Συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα είχε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός νωρίτερα συναντήθηκε με τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλίας βρέθηκε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, στον απόηχο του μηνύματος για ενότητα που έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, συναντώντας τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου και ενδεχομένως η συνάντηση να έχει χαρακτήρα βολιδοσκόπησης προθέσεων.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην δώσουν τίποτα για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Όπως έγραφε το πρωί topontiki.gr, από πηγές που γνωρίζουν τα κομματικά παρασκήνια, εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα επιθυμούσε για πολλούς λόγους – και γι’ αυτό επιχειρεί να την αποτρέψει-, μία έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη επιβεβαίωσαν πλήρως την αποκάλυψη που έκανε σήμερα το πρωί topontiki.gr. για τη συνάντησή των δύο ανδρών.

Σύμφωνα, με πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πολιτικό του γραφείο.

Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική που είχαν μετά την εκλογή του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Η συνάντηση έγινε ένα 24ωρο μετά το δείπνο Τσίπρα-Σακελλαρίδη σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης καθώς και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως αναφέρουν και κύκλοι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα