Συναντήσεις Κ. Μητσοτάκη με Μέρκελ και Μακρόν

Κύκλο επαφών με τους Ευρωπαίους ηγέτες ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας και να παρουσιάσει τις βασικές πτυχές του πρόγραμμά του που αποσκοπεί μεταξύ άλλων στη μείωση των φόρων και στην προσέλκυση επενδυτών.

Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 Αυγούστου, ενώ στις 29 του μήνα προγραμματίζεται να συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ.

Τα ταξίδια του πρωθυπουργού αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από το Μαξίμου, καθώς στόχο έχουν να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και σε συνδυασμό με τις κινήσεις που έχει κάνει ήδη και σχεδιάζει να κάνει στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση για να αξιοποιήσει το θετικό οικονομικό momentum ώστε να βάλει την Ελλάδα σε πλήρη αναπτυξιακή τροχιά.

Η ατζέντα του πρωθυπουργού είναι σαφής και ήδη καταρτισμένη: Θα θέσει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ.Μητσοτάκης στις 2 με 3 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παραμείνει περίπου μία εβδομάδα στην αμερικανική πόλη, όπου και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ξένους ηγέτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Νέα