Site icon The Indicator

Συναγερμός στο Κίεβο για αντίποινα μετά το πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας έναν πετρελαϊκό τερματικό σταθμό στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Φεοντόσια στην Κριμαία και ότι στο Κίεβο έχει κηρυχθεί συναγερμός για ρωσική αεροπορική επίθεση.

«Ο τερματικός σταθμός της Φεοντόσια είναι ο μεγαλύτερος στην Κριμαία σε όρους διαμετακόμισης πετρελαϊκών προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για να καλύπτονται οι ανάγκες του ρωσικού στρατού κατοχής», ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε δήλωσή τους στο Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μονάδες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας δραστηριοποιούνται για να απωθήσουν ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο.

 

«Σήμανε συναγερμός για αεροπορική επιδρομή! Μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν», έγραψε στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Exit mobile version