

Συναγερμός σήμανε στη Σούδα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων που φέρονται να ισχυρίζονται ότι υπάρχει ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στην αμερικανική βάση.
Ο αμερικανικός στρατός αύξησε το επίπεδο συναγερμού σε πολλές βάσεις του ανά την Ευρώπη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα και συγκεκριμένα η Soczu, επικαλούμενα αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Αιτία φέρεται να είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης σε κάποια από τις βάσεις.
Στις βάσεις αυτές περιλαμβάνεται και η αμερικανική εγκατάσταση στη Σούδα, όπου τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν δραματικά.
Mάλιστα τη Σούδα έχει απαγορευτεί η είσοδος σε οποιονδήποτε που δεν είναι μέλος του αμερικανικού προσωπικού της βάσης, πράγμα που περιλαμβάνει όλους όσους συνεργάζονται με αυτή για οποιονδήποτε λόγο, από τα λεωφορεία που μεταφέρουν προσωπικό από και προς Χανιά, μέχρι τους εργολάβους που εκτελούν διάφορα έργα και όσους τροφοδοτούν τη βάση με τρόφιμα και όλα τα απαραίτητα είδη.
Η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη.
Εκτός από τους Έλληνες που εργάζονται στις παραπάνω ευκολίες, η είσοδος φέρεται να έχει απαγορευτεί και σε μέλη του στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ.
Είναι η πρώτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Τα αμερικάνικα δίκτυα, από τη μεριά τους, ανέφεραν ότι τα μέτρα ασφαλείας ανήλθαν στο επίπεδο «Charlie», το δεύτερο υψηλότερο, που ισχύει «σε ενδεχόμενο περιστατικού ή πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κάποιου είδους τρομοκρατικής ενέργειας ή στοχοποίησης προσωπικού ή εγκαταστάσεων».
Σχετικά Νέα
Tη διάλυσή του ανακοίνωσε το PKK
Σημαντικό βήμα προς μια «Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος.
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα «περιμένει» τον Ρώσο ομόλογό του.
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία και μετά απευθείας διαπραγματεύσεις
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ότι η Ρωσία.
Ρωσία: «Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία αλλά έχουμε τη δική μας θέση»
«Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει.