

Έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε σήμερα στη Λα Πάλμα, όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές. Μια τεράστια στήλη καπνού υψώθηκε, μετά την έκρηξη στις 15.15 τοπική ώρα, στο εθνικό πάρκο Cumbre Vieja στο νότιο τμήμα της νήσου.
Λίγες ώρες πριν, οι αρχές απομάκρυναν περίπου 40 ανθρώπους, με προβλήματα κινητικότητας και ζώα από αγροκτήματα, από τα χωριά περιμετρικά του ηφαιστείου. Συγκεκριμένα από τις περιοχές Λας Μάντσας, Φουενκαλιέντε, Λα Μπομπίγια, Ελ Ρέμο και Πουέρτο Νάο.
Οι επιστήμονες τις τελευταίες ώρες είχαν καταγράψει σειρά σεισμικών δονήσεων μεγέθους 3,8 βαθμών στο εθνικό πάρκο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωγραφίας της Ισπανίας.
Η πρώτη καταγεγραμμένη ηφαιστειακή έκρηξη στο Λα Πάλμα είχε σημειωθεί το 1430, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές. Στην πιο πρόσφατη έκρηξη, που καταγράφηκε το 1971, ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του, όταν έβγαζε φωτογραφίες κοντά στην περιοχή όπου έρεε η λάβα, όμως δεν υπήρξαν απώλειες περιουσίας.
Σχετικά Νέα
Βαρθολομαίος για εκδημία Πάπ Φραγκίσκου: Στάθηκε φίλος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας
«Μέσα στην ατμόσφαιρα της απόλυτης πασχαλινής χαράς, σήμερα το πρωί, Δευτέρα της Διακαινησίμου εβδομάδος,.
Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες..
Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό
Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες.
-
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Ένας άνδρας από τη Βρετανία, που κατηγορούνταν για φόνο, λιντσαρίστηκε έξω από ένα αστυνομικό.